Óvoda udvar fejlesztése Röjtökmuzsajon

 

Röjtökmuzsaj Község Önkormányzata az „Óvoda udvar fejlesztése Röjtökmuzsajon” című TOP_PLUSZ-3.3.1-21-GM1-2022-00021 kódszámú „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című és „TOP_PLUSZ-3.3.1-21” kódszámú felhívás alapján valósítja meg a nevezett projektet. A pályázat keretében összesen 10,26 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával újulhat meg az óvoda udvar Röjtökmuzsaj Községben.

Pályázati konstrukció: „Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése” című és „TOP_PLUSZ-3.3.1-21” kódszámú

Pályázat címe:Óvoda udvar fejlesztése Röjtökmuzsajon” című TOP_PLUSZ-3.3.1-21-GM1-2022-00021

Kedvezményezett neve: Röjtökmuzsaj Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9451 Röjtökmuzsaj, Röjtöki utca 193.

Konzorciumi partnerek: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Önkormányzat Hivatala

Elnyert támogatás: 10 259 944 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt célja:

Röjtökmuzsaj Község Önkormányzata célul tűzte ki, hogy továbbfejleszti a gyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító óvodai intézmények által nyújtott szolgáltatások minőségét és fejleszti az infrastruktúrát. Ennek folyományaként a Röjtökmuzsaji Akácvirág Óvodában egyrészt bővítésre kerülnek az óvodai játszótér eszközei.  Az óvodába járó gyerekek különböző fejlesztési igényűek, az intézménybe 6 éves korig járnak a gyerekek. Ezért tervezetten olyan eszközök kerülnek beszerzésre, amelyek megfelelnek minden óvodába járó gyermek igényeinek, amely a kisebbekre nézve sem veszélyes, de a nagyobbakat is fejleszti, lefoglalja. Az udvari játékok szükségesek egy modern, fejlett, a mai elvárásoknak megfelelni kívánó óvodának.

Másrészt a projekt során az óvodaépület udvarát határoló utcai és udvari kerítések felújítása, részben cseréje valósulhat meg. A kerítés felújításával, építésével biztonságos környezetet teremthetnek az óvodás gyerekeknek.

A fejlesztés célja, hogy az óvoda biztonságos és korszerűbb udvaron, minden odajáró gyerek fejlődési igényeit játékos formában ki tudja elégíteni.

A pályázat illeszkedik a felhívás céljaihoz: az Önkormányzat fejleszti az óvoda által nyújtott szolgáltatások minőségét. A megvalósuló tevékenységek célja, hogy az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentsék a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtsék az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, biztosítva legyen a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférés.

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Vármegyei Igazgatósága

Kapcsolat: Kiss József polgármester

Projekt zárása: 2024.12.31.