„Röjtökmuzsaj – Vimpác jubileumi testvértelepülési találkozók ” című projekt

 

A magyarországi Röjtökmuzsaj, valamint az ausztriai Vimpác (Wimpassing an der Leitha) községek több mint kétszáz éves kapcsolatát 1998-ban hivatalos Partnerközségi Oklevél koronázta meg.

Ennek a negyed évszázados együttműködésnek, partnerközségi kapcsolatnak állított emléket a „Röjtökmuzsaj – Vimpác jubileumi testvértelepülési találkozók” elnevezésű projekt, mely két részből állt:

I.2023. aug. 5-én, Röjtökmuzsajon, a helyi falunap keretében ünnepelték meg a negyed évszázados kiváló együttműködést,

II. majd 2023. szept. 2-án, az ausztriai Wimpassingban megvalósított nemzetközi rendezvény során folytatódott a visszatekintés és tisztelgés a közös múlt előtt, egyúttal a további közös jövőkép kialakítása.

Az ünnepi emlékműsorokat kulturális, hagyományőrző, egyházi, gasztronómiai, sport, zenei és egyéb szabadidős programok kísérték.

A legfőbb célok között szerepelt méltó emléket állítani a partnerközségi kapcsolat jegyében eltelt 25 esztendőnek, felidézni a megvalósult országhatáron átívelő közös programok legszebb pillanatait, tisztelegni a falvak közötti kapcsolatot szívükön viselő kiváló emberek előtt, büszkének lenni az évtizedek során elért eredményekre, ápolni a barátságokat és fejleszteni a tematikus együttműködéseket, megőrizni a helyi hagyományokat és kulturális örökséget, valamint tovább éltetni a testvértelepülési gondolatot, jó példaként szolgálva az elkövetkező generációk számára.

További információ kérhető:

Röjtökmuzsaj Község Önkormányzata (9451 Röjtökmuzsaj, Röjtöki utca, 193.)

Tel. / FAX: +36-99/544-052

E-mail: polgarmester@rojtokmuzsaj.hu

          

Röjtökmuzsaj – Vimpác jubileumi testvértelepülési találkozók

Megvalósult a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával.